Toekomstbestendige zorgapplicatie Hospice Alkmaar
Hospice Alkmaar is een warm en gastvrij huis waar ongeneeslijk zieke mensen hun laatste levensfase kunnen doorbrengen. Zij biedt 24 uur per dag, zeven dagen in de week ‘high care‘-zorg met een hecht team van zeer gemotiveerde artsen, verpleegkundigen en vrijwilligers. Het team bestaat uit ruim 20 professionals en ongeveer 110 vrijwilligers.
Hospice Alkmaar was toe aan vernieuwing van hun bestaande zorg-, oproep- en communicatie systemen. Het huidige systeem was dermate goed bevallen dat er wederom gekozen is voor het Van Breda zorgsysteem.
De wensen waren:
– Toekomstbestendig
– IP gebaseerd
– VoIP telefonie met gebruik van Smartphones
– Mogelijkheden tot uitbreiding van verschillende applicaties
– Optioneel Smart sensor (beeld)
– Kosten besparen op gebruik van telefonie
– Flexibel
Infrastructuur
In het pand hebben wij eerst de bekabelingsinfrastructuur geheel toekomstbestendig gemaakt. Hierbij is gebruik gemaakt van Netconnect Cat.6 bekabeling naar alle kamers voor zowel de telefonie als het zorgsysteem. Er is direct bekabeling aangebracht voor de in de toekomst aan te brengen Smart sensoren in de kamers.
Zorgtechnologie
In alle cliënt kamers wordt het Albireo systeem van Van Breda geplaats. Dit systeem heeft vele mogelijkheden. Denk hierbij onder andere aan:
• Locatiebepaling
• Oproep
• Luister/spreek unit
• Uitluisteren
• Akoestische drempel bewaking
• Terugluisteren
• Voordeurbel integratie
• Bediening zonwering
De cliënten worden allen voorzien van een draadloze halszender. Met deze zender kan de cliënt een oproep maken die uitkomt in de app in de smartphone van de verzorging. Het mooie van het Albireo systeem is dat indien een gebruiker een oproep maakt en niet in zijn eigen kamer aanwezig is de positie van de cliënt toch bepaald kan worden door de toegepaste RF techniek.
Smart Paging app
De zorgoproepen naar de zorgtelefoons komen binnen op de app van de zorg smartphones. Via de Smart Paging App is het mogelijk om in één oogopslag te zien wie de oproep heeft gemaakt, wat voor soort alarm het betreft en welke opvolg acties er mogelijk zijn. Uiteraard kan na het verlenen van hulp de oproep via de app ook worden afgesteld zodat deze in het zorg systeem afgesloten wordt. Alle oproepen blijven binnen komen indien er niet door een van de dienstdoende op wordt gereageerd.
Een duidelijke uiteenzetting is te zien op de link: https://www.youtube.com/watch?v=_MJ5MQTN0rM
Draadloze alarmknop personeel
Indien één van de verzorgenden een cliënt helpt en hulp nodig heeft kan er een assistentieoproep gemaakt worden op de Albireo zorgcommunicatie-unit zolang de initiële oproep nog niet afgesteld is. Als de Albireo niet in de buurt is en de verzorgende de cliënt op dat moment niet alleen kan laten kan een aparte draadloze zender uitkomst bieden.
Deze optie kan uitgebreid worden met een licentie voor locatiebepaling van de alarmknop van het personeel. In de assistentie oproep is de positie van de alarmknop zichtbaar door plaatsbepaling via drie dichtstbijzijnde Albireo zorgcommunicatie-units.
Telecommunicatie
Voor de communicatie is gekozen voor een VoIP centrale van Unify. Op dit communicatie platform worden de smartphones, receptie toestel, de kamer toestellen en het Van Breda systeem aangesloten. De smartphones worden middels “VaMo”, Vast Mobiel integratie, gekoppeld aan de centrale. De gebruiker van de smartphone heeft hierbij de keuze om uit te bellen via het vaste algemene nummer of via zijn eigen mobiele nummer. Dit biedt zeer grote flexibiliteit bij het wisselen van diensten e.d.
Nabije toekomst
De Smart sensor neemt, door het programmeren van verschillende actievelden, beweging waar. Denk hierbij aan het uit bed vallen in de nacht. Zodra dit gebeurt krijgt de verzorging een melding op zijn smartphone waarin aangegeven staat dat er op de betreffende kamer een melding is. De verzorgende kan dan de beelden van de Smart sensor bekijken van de kamer om te zien of er iets aan de hand is zonder daar direct naar toe te hoeven gaan. Dit bespaart niet alleen tijd maar geeft vooral duidelijkheid over de situatie. Ook zorgt dit voor rust omdat voorheen de zorg direct naar de kamer toe ging en de bewoner soms onnodig stoorde en of wakker maakte.
Verder kunnen via de Smart sensor ook bepaalde loop cyclussen ingevoerd worden om onnodige meldingen te voorkomen.
Zorg & domotica systeem Woonzorggroep Samen
Woonzorggroep Samen levert zorg op maat in het gebied Schagen en Hollands Kroon. Zij hebben meer dan 19 locaties waar zij hun diensten verlenen. De locatie Lelypark in Wieringerwerf wordt verbouwd en geheel toekomstbestendig gemaakt.
Om de locatie toekomstbesteding te kunnen maken, heeft Giant Telcom een ontwerp voor het zorgsysteem gemaakt waarbij slim gebruik is gemaakt van de huidige techniek. Hierbij speelt efficiëntie een belangrijke rol. In het pand zijn slimme sensoren toegepast die op verzoek aan of uit gezet kunnen worden. Deze sensoren nemen, door het programmeren van verschillende actievelden, beweging waar. Denk hierbij aan het uit bed vallen in de nacht. Wanneer er zich beweging voor doet, krijgt de verzorging hier melding van via zijn smartphone. Op afstand kan er gekeken worden wat er aan de hand is, en indien nodig kan hier op worden gereageerd. Tevens wordt er gebruik gemaakt van een mobiel meldsysteem waarbij de bewoner voorzien wordt van een hals zender. Zodra de bewoner een oproep doet, wordt er direct verbinding gemaakt met de verzorging. Door het mobiele netwerk waarmee de zender verbonden is, is hulp ten alle tijden beschikbaar. De hals zender kan ook beschermen tegen dwalen van dementerende bewoners. Via de hals zender kan een bepaald gebied buiten het pand aangegeven worden (geofencing) als grensgebied van een bewoner. Zodra de bewoner buiten dit gebied treedt, wordt er een melding gedaan en staat de bewoner direct in verbinding met de verzorging middels een luidspeaker.
Voor de optimale bereikbaarheid van het personeel hebben wij tevens een compleet dekkend WiFi netwerk aangebracht in samenwerking met Giant ICT. Ook hebben wij naast data Voice over Wifi op de smartphones ingeregeld.
Naast de standaard woningen heeft Samen ook drie nieuwe, begeleidende woongroepen gecreëerd. Elke woongroep heeft zijn eigen entree welke voorzien is van een IP deurintercom met beeld. Deze kan op afstand worden geopend door de zorg. Tevens is het communicatie en zorgplatform zodanig ingericht dat indien een oproep of melding centraal afgehandeld wordt via het Klant Contact Centrum, indien deze niet wordt afgehandeld door de verzorging.
Wij hebben samen met de klant een oplossing bedacht welke past binnen hun dienstverlening, waarbij verschillende technieken en systemen samen komen één ontwerp.
Meer referenties

Zorg & domotica systeem Woonzorggroep Samen
project bekijken

Aanbrengen van een gestructureerd gebouwbekabeling systeem
project bekijken
Vervangen Telefonie Platform Sovon
Opdrachtgever
De Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Noord-Holland- Noord (SOVON) omvat negen scholen voor openbaar voortgezet onderwijs en een Bureau Management Ondersteuning in de kop van Noord Holland.
Projectomschrijving
De doelstelling is het gefaseerd opbouwen van een toekomstbestendige SOVON VoIP telefonie platform. Met als doel een flexibel en functioneel ondersteunend pakket waarbij het gebruik en beschikbaarheid van groot belang zijn.
In de nieuwe situatie worden op twee locaties vaste VoIP centrales aangebracht. Beide centrales worden voorzien van een aparte SIP verbinding met het openbaar net en wordt geschikt gemaakt voor schaalbare gelijktijdige gesprekken. Alle bestaande nummers worden op deze lijnen samen gevoegd waardoor de vaste provider kosten geminimaliseerd worden. Indien bij één van de twee locaties de centrale uitvalt zal er via de SIP verbinding een omleiding plaats vinden van een aantal cruciale toestellen van de betreffende locaties zodat de bereikbaarheid zo optimaal mogelijk blijft. De basis van het VoIP platform is zodanig opgebouwd dat gefaseerd meerdere locaties erop aan gesloten kunnen worden. Deze flexibele schaalbaarheid draagt bij aan de mogelijkheid om later meerdere toestellen en ook kleine locaties op het SOVON VoIP platform te kunnen verbinden. Dit bespaart kosten en draagt bij aan de gewenste uniformiteit en beheerbaarheid. Voor één locatie hebben wij het overnemen van de bestaande DECT zenders en toestellen opgenomen. Deze besparing gaf tevens het voordeel om bestaande analoge toestellen aan te kunnen sluiten.
De aangeboden SIP-trunks lopen middels een separate internetverbinding waardoor de kwaliteit van de gesprekken gewaarborgd kunnen worden (QoS).
Alle producten en diensten worden door Giant Telcom in eigen beheer geleverd. Hierdoor heeft SOVON één contract en één aanspreekpunt.
Meer referenties

Bekabeling UVA Amsterdam
project bekijken
Vervangen Telefonie platform Schipper Kozijnen
Schipper Kozijnen heeft meerdere verkoop filialen, een hoofdkantoor en een fabriek. Voor al deze locaties gaat Giant Telcom B.V. de telefonie vervangen voor een volledig Voice over IP telefonie systeem compleet voorzien van een Unified Communication platform. De bestaande telefoon centrales worden verwijdert en hiervoor komt in de plaats één centrale welke in hun eigen MER geplaatst gaat worden.
Tussen de verschillende locaties zullen de bestaande data lijnen voorzien worden van Quality of Service waardoor de spraak over deze lijnen niet in het gedrang komt. Verder zullen alle bestaande ISDN telefoon lijnen over gezet worden naar één meervoudige SIP verbinding op de nieuwe centrale. Dit bespaard kosten en de bestaande telefoon nummers blijven behouden. Omdat er in de bestaande situatie gebruik gemaakt wordt van een draadloos DECT en diverse analoge intercom posten, zullen wij deze over zetten op een nieuwe centrale van Unify. Om de kosten te beperken zullen veel van de bestaande Siemens optiPoint 500 toestellen worden hergebruikt. In de verkoop filialen zullen nieuwe IP toestellen worden geplaatst. Indien een bestaand toestel defect raakt zal deze worden vervangen voor een IP toestel.
Verder is er gekozen voor:
– Receptie posten
– Outlook integratie
– Mobility integratie
– Voicemail
– Automatische routeringen
– CRM koppeling (bellen vanuit het CRM pakket)
Meer referenties

PZI voor 3 locaties Amsta
project bekijken
Telefooncentrale Brassica Trade
Brassica Trade is een groothandelsbedrijf dat zich bezighoudt met de inkoop en afzet van vollegrondsgroenten.
Kool, peen, bloemkool en broccoli zijn de hoofdproducten. Maar ook producten als uien, aardappelen, ijssla, en knolselderij zijn in ons assortiment vertegenwoordigd. Deze producten worden jaarrond uit binnen -en buitenland, vers van de teler aangeleverd op de juiste plaats voor een marktconforme prijs. Brassica Trade is verhuisd van Waarland naar een nieuwe locatie in Dirkshorn.
Aan Giant Telcom is de vraag gesteld om de verhuizing van de telefonie omgeving en het aanbrengen van de benodigde netwerk aansluitingen te realiseren. Giant Telcom verzorgt al jaren de telefonie omgeving bij Brassica Trade. Het ontzorgen van de verhuizing van de telefooncentrale en de netlijnen nemen wij dan ook graag op in onze werkzaamheden. Hierdoor kan Brassica Trade zich blijven focussen op hun eigenwerkzaamheden.
De nieuw aan te brengen aansluitingen zullen worden ingezet voor de computers, telefoons, randapparatuur, CCTV en voor het WiFi systeem. Zoals de norm voorschrijft hebben wij voor het aanbrengen van de UTP bekabeling de benodigde aanvullende kanalisatie opgenomen.
Meer referenties

Aanbrengen van een gestructureerd gebouwbekabeling systeem
project bekijken

Telefooncentrale Brassica Trade
project bekijken